PANEL III. PREHRANA U OSNOVNIM ŠKOLAMA


Avenija Dubrovnik 15 22/05/2018 13:00 - 14:00

Označi i podjeli

Diana Gluhak Spajić, mag. nutr., PM RED FORK, Vlasnica Healthy Meal Standarda
Marina Jakšić, mag.nutr.

Predavač: Diana Gluhak Spajić mag.nutr., Project manager RED FORK, vlasnik Healthy Meal Standarda
Moderator: Marina Jakšić mag.nutr.

Prekomjerna tjelesna masa danas predstavlja sve izraženiji javnozdravstveni problem koji bitno utječe na kvalitetu i dužinu trajanja života svake osobe. Problem sa tjelesnom masom kod djece ima dugoročan učinak jer predstavlja faktor rizika za razvoj cijelog niza kroničnih nezaraznih bolesti na koje upozorava i Svjetska Zdravstena Organizacija, poput šećerne bolesti tip 2, te bolesti srca i krvnih žila. Bitno je napomenuti da kod djece, utejacjem na nepravilnu prehranu i uvođenjem redovne tjelesne aktivnosti, možemo utjecati na ublažavanje i smanjenje epidemije debljine i njezinih posljedica. Kakva je danas prehrana u našim osnovnim školama? Koji su pozitivni primjeri? Koliko se razlikujemo od naših susjeda? Kakva hrana ne bi trebala biti u osnovnim školama? Što je sa djecom koja imaju posebne prehrambene potrebe?
Kako na dječju i percepciju zdravlja i ljepote utječu poznate osobe i modeli? Kako mi možemo dati svoj doprinos za rast i razvoj?

PANELISTI:

  • Azra Rađenović dipl. pedagog, ravnateljica OŠ 22.Lipnja, Grad Sisak
  • Tea Ištvanić mag. nutr., Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba
  • Sara Sila mag. nutr. Udruga HACPN
  • Dejan Nemčić prof.geografije u OŠ Berek, Ivanić Grad

Surfanjem na našim stranicama, prihvaćate "kolačiće". više informacija

Postavke "kolačića" na ovoj web stranici su postavljeni na "dopusti kolačiće" kako bi vam pružili najbolje iskustvo surfanja na istoj. Ako nastavite koristiti ovu stranicu bez izmjene postavki kolačića ili ako kliknete "Prihvaćam" smatramo da "kolačiće" prihvaćate.

Zatvori